Συγκινητικές μαρτυρίες, πάνελ με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και συζήτηση συνέθεσαν την παρουσίαση του Βγες και Πες στην Στέγη στο πλαίσιο του Athens Pride Week

Την Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε από την PROUD LIFE  η παρουσίαση  της καμπάνιας #vgeskaipes στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , στo πλαίσιo των εκδηλώσεων του Athens Pride Week.

Onassis Stegi Pride Week

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Παναγιώτης Σωτάκης-Βαλαλάκης από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Η παρουσίαση της καμπάνιας έγινε από τους συντελεστές του project Μαρία Κατσικαδάκου, Αικατερίνη Κονταρίνη, Πάνο Θάνο,  Χρήστο Δήμα και Χαρά Κόλαϊτη .

Stegi Maria

Μαρία Κατσικαδάκου  Concept Καμπάνιας/Project Manager #vgeskaipes

Stegi Aikaterini

Αικατερίνη Κονταρίνη  Καλλιτεχνική Διεύθυνση/Υπεύθυνη παραγωγής/Σενάριο #vgeskaipes

Panos Stegi

Πάνος Θάνος Καλλιτεχνική Επιμέλεια/Ενδυματολόγος/Σενάριο #vgeskaipes

Χρήστος Δήμας σκηνοθέτης #vgeskaipes

Χρήστος Δήμας σκηνοθέτης #vgeskaipes

Χαρά Κολαΐτη πρωταγωνίστρια #vgeskaipes

Χαρά Κολαΐτη πρωταγωνίστρια #vgeskaipes

Οι συντελεστές μίλησαν για την καμπάνια η οποία επιθυμεί να παροτρύνει όποια άτομα βιώνουν διακρίσεις, να πάρουν ένα κινητό, μια κάμερα και να πουν την δική τους ιστορία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ότι πρέπει να παίρνουμε θέση στα περιστατικά βίας και διακρίσεων που συναντάμε στον δρόμο όπως η Άννα Γούλα η πρωταγωνίστρια του video παρεμβαίνει σε όλα τα περιστατικά που συναντάει ενώ κυκλοφορεί στην Αθήνα.

Τα video που έχουν κατατεθεί θα συνθέσουν μια καταγεγραμμένη μαρτυρία για το πώς ως “διαφορετικοί” άνθρωποι βιώνουμε την καθημερινότητα στην πόλη μας. Οι καλύτερες κινηματογραφικές μαρτυρίες θα ενωθούν σε μια σπονδυλωτή ταινία σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης μίλησε για αυτό το εγχείρημα αναφέροντας ότι πρώτη φορά το ΕΚΚ συμμετέχει σε κάτι τέτοιο.

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου - Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου - Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

Στην συνέχεια τον λόγο πείρε ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού επικοινωνίας LiFO Θοδωρής Αντωνόπουλος όπου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μία τέτοια on line - διαδραστική καμπάνια.

Εκπρόσωπος μεγάλου χορηγού επικοινωνίας lifo Θοδωρής Αντωνόπουλος

Εκπρόσωπος μεγάλου χορηγού επικοινωνίας lifo Θοδωρής Αντωνόπουλος

Μετά την παρουσίαση της καμπάνιας έγινε προβολή από video που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στο site του outview. Η μέχρι τώρα συμμετοχή ήταν όπως ελπίζαμε αρκετά συμπεριληπτική και τα video που επιλέχτηκαν να παίξουν στην εκδήλωση αφορούσαν το προσφυγικό, ντοκιμαντέρ για την στάση της εκκλησίας απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ, μαρτυρίες για ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις, την διάκριση βάση σεξουαλικού προσανατολισμού στον χώρο του θεάτρου, το cyberbullying, την εσωτερικευμένη ομοφοβία και σεξισμό μέσα στην gay κοινότητα, την ρατσιστική αντιμετώπιση των τρανς φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που αναγκάζονται να ξανά μπουν στην ντουλάπα. Τέλος προβλήθηκε το μουσικό video clip που μιλάει για την non-binary εμπειρία που  δημιούργησε η ομάδα του It Gets Better Greece για το #vgeskaipes!

Στην συνέχεια παρεμβάσεις  έκαναν η κυρία Άννυ Παπαρούσου δικηγόρος, όπου μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και για την στάση της δικαιοσύνης απέναντι στα "διαφορετικά" άτομα, καθώς επίσης και ο αδερφός του Ζακ.

Άννυ Παπαρούσου

Άννυ Παπαρούσου δικηγόρος

Η βραδιά έκλεισε με το μεγάλο πάνελ των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων που συζήτησαν για την καταγραφή περιστατικών διάκρισης και βίας με ομιλητές:

  • Κέντρο Ζωής > Κωστής Χατζημωράκης - Διευθυντής Κέντρου Ζωής  ( Για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS )
  • IT GETS BETTER GREECE > Μαριλένα Ντάνια - Program Director

Πάνελ Στέγη

Το πάνελ συντόνισε ο Λουκάς Σταμέλλος  μέλος του omniatv.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό προς τις οργανώσεις, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους  παρουσίασε το τι συμβαίνει στο σχολικό περιβάλλον με την καταγραφή περιστατικών bullying αλλά και αυτοκτονιών.

Σε ερώτηση του Λουκά Σταμέλλου για το αν μέλη του πάνελ θέλουν να μοιραστούν προσωπικά βιώματα - #vgeskaipes οι απαντήσεις που δόθηκαν είχαν κοινό παρονομαστή την δυναμική αντιμετώπιση περιστατικών διάκρισης και την άμεση παρέμβαση παίρνοντας θέση απέναντι στην βία.

Την βραδιά έκλεισε ο Παναγιώτης Σωτάκης-Βαλαλάκης  λέγοντας ότι η επόμενη εκδήλωση του Βγες και Πες θα είναι στις 2 Οκτωβρίου την διεθνή ημέρα κατά τις βίας όπου θα γίνει μαραθώνιος προβολών με όλα τα video που έχουν κατατεθεί σε ένα μεγάλο event που έχει στόχο να περάσει το μήνυμα της μη χρήσης βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Στέγη Βγες και Πες

Η δράση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του #Ζακ και αφορά στον κάθε Ζακ.

Ευχαριστούμε όλες, όλους και όλα που εργάστηκαν ώστε το #vgeskaipes να γίνει πραγματικότητα.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...