Τα τατουάζ στις γυναίκες είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Τα τατουάζ στις γυναίκες είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης;

Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να έχεις μια αυξημένη δόση αυτοπεποίθησης ώστε να επιδεικνύεις την αγαπημένη σου ατάκα ή σχέδιο πάνω στο σώμα σου. Για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη που μια νέα μελέτη φανερώνει ότι οι γυναίκες με πολλά τατουάζ έχουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Συγκεκριμένα, για την μελέτη που θα δημοσιευθεί σε ένα μελλοντικό τεύχος του "The Social Science Journal", συμμετείχαν 2.395 φοιτητές από 6 διαφορετικά πανεπιστήμια. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τον αριθμό των τατουάζ στο σώμα τους, καθώς και σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τα επίπεδα κατάθλιψης τους κι αν έχουν σκεφτεί ή αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσα περισσότερα τατουάζ είχαν οι γυναίκες τόσο πιο πολλή αυτοπεποίθηση είχαν. Αλλά το παράδοξο είναι ότι έδειξαν επίσης ότι όσο πιο πολλά τατουάζ είχαν οι γυναίκες, αυξάνονταν και οι πιθανότητες να κάνουν ή είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα, γυναίκες με τουλάχιστον 4 τατουάζ είχαν 4 φορές παραπάνω πιθανότητες για απόπειρα αυτοκτονίας σε σχέση με τις γυναίκες που δεν είχαν τατουάζ.

Οι μελετητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιούσαν τα τατουάζ ως έναν τρόπο να θεραπεύσουν τα συναισθηματικά τους τραύματα, ακριβώς όπως κάνουν οι γυναίκες που έχουν περάσει κακοποίηση ή καρκίνου του μαστού. Ειδικά, οι γυναίκες που έχουν περάσει από καρκίνο του μαστού βρίσκουν ανακούφιση όταν "μεταμορφώνουν" τα σημάδια της μαστεκτομής τους σε τατουάζ.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...