"Έκανα ανθρώπους ευτυχισμένους όταν τους βοήθησα και άλλαξαν την εικόνα του φύλου τους"

"Έκανα ανθρώπους ευτυχισμένους όταν τους βοήθησα και άλλαξαν την εικόνα του φύλου τους"

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην ομιλία του Δημήτρη Σ. Πατέλη (είναι επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η οποία έκτοτε έχει προκαλέσει αίσθηση και αντιδράσεις.

Το επίμαχο απόσπασμα ήταν αυτό:

Είχα σχολιάσει εκτός των άλλων:

Υπάρχει η αντίληψη πως άτομα που κάνουν επαναπροσδιορισμο φύλου ήταν εγκλωβισμένα στο λάθος φύλο. "Αλλάζοντας", βρίσκουν επιτέλους τον εαυτό τους, και ο κίνδυνος για απόπειρα αυτοκτονίας μειώνεται δραματικά.
Όμως ο Εισηγητής αν. Καθ. Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης νομίζει ότι αντί για να προσφέρει χειραφέτηση, ο επαναπροσδιορισμός φύλου στην πραγματικότητα χειραγωγεί.
Πώς το ξέρει άραγε με τέτοιο απόλυτο τρόπο; Έχει κάνει ο ίδιος και το γνωρίζει από πρώτο χέρι; Ή μίλησε με άτομα που έκαναν; Απ' ό,τι φαίνεται όχι και όχι. Το βρήκε στο ίντερνετ. Γι' αυτό ίσως και μέσα στα λίγα αυτά λεπτά έκανε τόσα λάθη και λογικά άλματα, και κατάφερε να συμπυκνώσει τόσα προσβλητικά πράγματα για μερίδα ανθρώπων, χωρίς να δείχνει να έχει καμία ενσυναίσθηση για αυτούς.
Ο καθηγητής καταλήγει με την επαναστατική του θεωρία λέγοντας ότι «ο άνθρωπος που θα υποστεί αυτήν συνειδησιακή ασυνείδητη μετάλλαξη, λόγω αυτού του τύπου της χειραγώγησης, και θα προσπαθήσει να έχει αντίστοιχη κατασκευή με παρεμβάσεις ιατρικού και παραϊατρικού τύπου πάνω στο σώμα του, θα είναι τόσο καταρρακωμένος, που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Μα τίποτα! Είναι αδύνατο να σηκώσει κεφάλι ως προς τα επαναστατικά θεμελιώδη προτάγματα.»
Με δυο λόγια, οι κακοί καπιταλιστές, θέλουν να αλλάξουν φύλο σε όσους περισσότερους γίνεται, γιατί αλλάζοντας φύλο παθαίνουν κάποιου είδους λοβοτομή, δεν αντιδρούν σε τίποτα, και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αυτά πιστεύει δηλαδή ο καθηγητής για τα άτομα που άλλαξαν φύλο (λες και γνώρισε πολλά απ' αυτά) ότι είναι πια άβουλα όντα, καταρρακωμένα, σε αφασία.
Είναι τα στερεότυπα όπως αυτά που διαιωνίζει ο καθηγητής που βάζουν στο περιθώριο τους 'διαφορετικούς' ανθρώπους, δυσκολεύοντας τη ζωή τους, μειώνοντας και τις πιθανότητες να βρουν «καλές» δουλειές. Και μετά βέβαια θα έρχεται κάποιος καθηγητής να λέει "μα δείτε τους, είναι στο περιθώριο, δεν κάνουν σοβαρές δουλειές, είναι καταρρακωμένοι".

Σήμερα θα παρουσιάσουμε την προσωπική άποψη /τοποθέτηση του Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη (Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών).

Ως γιατρός είναι άνθρωπος που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τις αγωνίες των ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν χειρουργικά το φύλο τους, τις αγωνίες τους, και τα συναισθήματά τους μετά την επέμβαση. Και σε μερικές περιπτώσεις και το τι συνέβη στην μετέπειτα ζωή τους.

«Εγώ χειραφετημένος δεν είμαι, αλλά χειρουργός αλλαγής φύλου... αλλοτριωμένος και σε εκτατική έκσταση απ' την Πατέλεια Θεωρία» λέει περιπαικτικά, και συμπληρώνει: «Και έκανα ευτυχισμένους ανθρώπους όταν άλλαξαν την εικόνα του φύλου τους. Δηλαδή το φαινότυπό τους, όχι το γονότυπο τους, γιατί -δόξα τω Θεώ- Θεός δεν είμαι, να αλλάζω τα χρωμοσώματα.»

Ακολουθεί το κειμένου που έγραψε για το LIFO.gr ο Δρ. Κωνσταντινίδης:

Οι διαφυλικοί, παλιά, ήσαν θεότητες. Ας διαβάσει ο καθηγητής για τον Τειρεσία και τη θεά Σίμπα. Αλλά που χρόνος να ανοίξει και κανένα βιβλίο. Διαβάζει, ίσως, βικιπεδια. Σε πρόσφατο JSM journal of sexual medicine, το περιοδικό με το μεγαλύτερο βάρος στην επιστήμη της σεξουαλικής υγείας, δημοσιεύτηκε μελέτη που έδειχνε πως οι ομοφοβικοί υπέφεραν από ψυχώσεις, ανωριμότητα και φοβικά σύνδρομα. (Psycoticism,immature defense mechanisms and fearful attachment style are associated with higher homophobic attitude J.sex med 2015 ,12..Giacomo Gioca et al...)

Αρχικά, σκέφτηκα πως ήταν μια υπερβολή των επιστημόνων, στα πλαίσια του publish or perish, δηλαδή δημοσίευσε για να μην πεθάνεις, σε ελεύθερη μετάφραση. Ανοίγοντας, όμως, την ομιλία του Καθηγητή, κατάλαβα ότι όντως υπάρχουν γύρω μας ζόμπι και βρικόλακες του Comte de Gobineau, πατέρα ιδεολογικού του Χίτλερ και των ανθρώπων που έβαζαν στους φούρνους Εβραίους, κομμουνιστές, όπως ο Πατέλης, και ανθρώπους με αναπηρίες, για να καθαρίσουν τη φυλή.

Αν ο καθηγητής είναι κομμουνιστής, μάλλον σε λάθος θεωρία ακουμπά. Να πάει σε γιατρό, αλλά και στη Χρυσή Αυγή που, τουλάχιστον, είναι συνεπής με τη θεωρία των Αρίων και της εθνικής μας υπεροχής. Αυτός ο φόβος του, πάλι, μήπως τα παιδάκια δεν γίνουν όλοι άνδρες αρρενωποί, πολεμοχαρείς, αλλά ξεφύγουν και μερικά, από που πηγάζει; Μήπως κατάλαβε λάθος τη θεωρία για τη χειραφέτηση του Μαρξ (στο εβραϊκό ζήτημα) που αναφέρεται, σαφώς, στη θρησκεία, που είναι η αναποδογυρισμένη συνείδηση του κόσμου.

Το σύνδρομο Πατέλη ίσως να είναι μια νέα μόδα. Γιατί πρόσφατα άκουσα και το γιατρό Γιακουμάτο, βουλευτή της ΝΔ να λέει πως θεράπευσε παλιά τους άνδρες που το κάνουν με άνδρες (γιατί πια δεν τους λέμε ούτε γκέι, ούτε ομοφυλόφιλους, ούτε αδελφές. Τουλάχιστον στην επιστημονική κοινότητα που εκπροσωπώ). Αλλά και τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, που έλεγε πως στη φυλακή γίνεσαι πούστης.

Ο Πατέλης έχει άποψη και για τη φυλογένεση που είναι, λέει, ορμονική (τον συγχωρώ γιατί δεν είναι ειδικός) και έτσι άμα δεις κανένα αγοράκι που δε μοιάζει τόσο αγοράκι, μπορείς να το θεραπεύσεις κιόλας.

Ο τύπος, αντί να ανακαλύψει το Μποζόνιο, που είναι το σωματίδιο του Θεού, κατά τους φυσικούς, ανακάλυψε το φυλογονίδιο του Θεού που ημπόρει να αλλάζει την επιθυμία, τη φαντασία και την καύλα του ανθρώπου. Και τα λέει και δε ντρέπεται ο αμόρφωτος.

Οι διαφυλικοί, οι γκέι, οι τραβεστί, οι λεσβίες, κύριε Πατέλη, έχουν ίδια γονίδια (όπως και η μύγα, βεβαία) με τα δικά σου και ίδιες ορμόνες. Και δεν είναι ούτε διαταραγμένοι, βέβαια, ψυχικά. Αλλοτριωμένοι, ναι. Όπως όλοι όσοι ζούμε και αναπνέουμε στο σύστημα της κοινωνικής ζωής. Και δεν είναι ο καπιταλισμός που τους κάνει έτσι. Αντίθετα, αυτός δεν τους γουστάρει γιατί στο στρατό και στη βιομηχανία τους θεωρούσε αδύνατες φύσεις και ειρηνικές και, ως γνωστόν, το σύστημα αυτό θάλλει ανδρούκλες και πολεμιστές. Άλλο αν η ζωή το διαψεύδει. Γιατί από τον Αλκιβιάδη, τον Μεγαλέξανδρο έως και τον Scmidt της Apple, φαίνεται πως οι στρατηγικές ικανότητες δεν έχουν σχέση με τον ποιόν ή ποιάν βάζεις στο κρεβάτι σου, αλλά με το αν έχεις κουκούτσι μυαλό και ψυχικό μεγαλείο.

Επειδή ο καθηγητής είχε και άποψη για το πότε τα παιδάκια αποφασίζουν το φύλο τους να του πούμε –θα έπρεπε, ήδη, να το ξέρει- ότι η ταυτότητα του φύλου έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα πέντε έτη της ηλικίας. Ενώ, οι πιο σύγχρονες απόψεις λένε, μέχρι τον τρίτο μήνα κύησης, που διαμορφώνεται ο δίμορφος πυρήνας του εγκεφάλου. Άρα στο φυσικό αυτό μεγαλείο, που λέγεται και φύση, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, το σύντροφο στο κρεβάτι σου, δε χρειάζεσαι μεταπτυχιακό για να τα μάθεις. Και ευτυχώς!

Χιλιάδες χρόνια κάναμε να ξεφορτωθούμε τα βαρίδια της θεϊκής μας καταγωγής και της θρησκευτικής ηθικολογίας για τη συσχέτιση του σεξ με την αναπαραγωγή, όπως γίνεται στα κοτέτσια και τα αγελαδοτροφεία. Και όλο αυτό για να ξαναβρούμε μπροστά μας έναν ψεκασμένο μαρξιστή, που προσπαθεί να συνδέσει τη σχέση του καπιταλισμού με το σεξ και τη φαντασίωση.

Το φοβερό επιχείρημα ότι αλλάζοντας εικόνα του φύλου στους διαφυλικούς (γιατί το φύλο δε το αλλάζεις) τους κανείς δούλους του συστήματος, δεν το κατανοώ. Δηλαδή, τι εννοεί; Ότι οι διαφυλικοί αν ήταν γιατροί θα γινόντουσαν νοσοκόμοι και οι εργάτες τραγουδίστριες; Που από μια άποψη αυτό είναι και απελευθερωτικό. Δηλαδή αλλάζεις ρόλους, που πιθανόν να μην τους ήθελες. Αρά χειραφετητικό, σύμφωνα με την ανάλυση του καθηγητή.

Αλλά και πάλι, τι σχέση έχει η ιδεολογία με τα φύλα; Έχει γίνει μελέτη που δείχνει ότι οι άνδρες που φαίνονται άνδρες (γιατί για το άλλο που είναι, μόνο εσύ το ξέρεις) είναι πολύ πιο επαναστάτες από τις γυναίκες, σε ζητήματα κοινωνικά. Σαράντα δύο χιλιάδες πόλεμοι γίνανε στον κόσμο από παλικάρια, άνδρες με μεγάλους φαλλούς (αν και η θεωρία του Φρόυντ λέει πως οι άνδρες με μικρό πουλί θέλανε να αποδείξουν κάτι, πηδώντας τους υπόλοιπους). Άρα, σύντροφε μήπως αν αφήναμε τους άνδρες, παλικάρια να αλλάξουν φύλο, μήπως γλυτώναμε και από τους πολέμους; Μία ερώτηση κάνω, που δεν περιμένω απάντηση. Τουλάχιστον από σένα.

Η θεωρία του Πατέλη υποψιάζομαι, ότι οδηγεί σε ακρότητες τύπου άριας φυλής, όπου η ομοιομορφία της ανατομίας και της στολής δίνει σε ένα καθεστώς παντοδυναμία. Εξάλλου, το είδαμε πρόσφατα στην ιστορία του ναζισμού. Τα ξανθά κτήνη, με τις ξανθές κότες, να κάνουν κοτόπουλα ψητά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μιλά σαν ιεροεξεταστής, σε μια εποχή που είναι, σχετικά, διαφωτισμένη. Και ας αφήσει το θείο Κάρολο στον τάφο του. Γιατί θα βρικολακιάσει με αυτά που λένε οι ανόητοι υπερασπιστές του, όπως ο Πατέλης.

Και αδελφέ της εκτατικής άγνοιας που σε δέρνει, άνοιξε κανένα βιβλίο γενετικής και φιλοσοφίας, για να δεις πως το φύλο ένα είναι με ιδιοφυή δυισμό. ΤΟ Χ χρωμόσωμα χάνει το χεράκι του και γίνεται Υ. Δηλαδή ο πολλά βαρύς αρσενικός είναι ένα ακρωτηριασμένο θηλυκότατον ΧΧΧΧΧΧ.

Πηγή: ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ, www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...