Η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ

Η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Σόφι Κουκ είναι η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ και παρά τον προσδιορισμό φύλου στην οποία υπεβλήθη, εξακολουθεί να εργάζεται ως φωτογράφος στην Μπόρνμουθ.

Για 48 ολόκληρα χρόνια, η Σόφι Κουκ, όπως η ίδια αναφέρει, ζούσε σε λάθος σώμα και πορευόταν με το όνομα... Στιβ.

Η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ

Πλέον έχει αποποιηθεί την ανδρική της υπόσταση και ζει ως γυναίκα, αφού ολοκλήρωσε και το τελευταίο στάδιο του προσδιορισμού φύλου.

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει την Σόφι Κουκ διαφορετική και την ιστορία της ζωής της, ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα;

Το γεγονός ότι είναι η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αφού εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της χωρίς καμία διαφοροποίηση μετά τον προσδιορισμό φύλου, στη Μπόρνμουθ, στην οποία εργάζεται ως φωτογράφος της ομάδας.

Και ενώ κανείς φαντάζεται ότι η περίπτωση της αντιμετωπίζεται με προκατάληψη από ποδοσφαιριστές και οπαδούς, εκείνη δηλώνει ότι έγινε «καθολικά αποδεκτή» από την ομάδα στην οποία εργάζεται.

«Ο βοηθός προπονητή φώναξε τους παίκτες μια μέρα και τους είπε: “Θα έχετε προσέξει ότι ο φωτογράφος μας έχασε λίγο βάρος και αρχίζει να μακραίνει τα μαλλιά του. Θα ήθελα όλοι πλέον να τον αντιμετωπίζεται ως Σόφι”. Δεν είχα ιδέα για το πως θα αντιδρούσαν, αλλά ξαφνικά ο αρχηγός ξεκίνησε να χειροκροτά και όλοι τον ακολούθησαν» ανέφερε σε συνέντευξη της η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η πρώτη τρανσέξουαλ εργαζόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Σόφι προσπαθεί πλέον να αφήσει πίσω της την ζωή που έκανε ως Στιβ, στην οποία ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά, με μοναδικό κοινό στοιχείο της προηγούμενης με τη νέα ζωή της, την εργασία της στα «κεράσια».

Για την ίδια μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποτελεί για μια τρανσέξουαλ το να εργάζεται σε μια ομάδα ποδοσφαίρου, με την ίδια να εισπράττει πολλές φορές τον ρατσισμό την ώρα που καλείται να κάνει τη δουλειά της.

«Για μια τρανσέξουαλ είναι πολύ δύσκολο να βγει και να περπατήσει στο χορτάρι ενός γηπέδου της Πρέμιερ Λιγκ, μπροστά σε τόσο κόσμο. Είναι μεγάλη πρόκληση για μια τρανσέξουαλ να εργάζεται σε ομάδα ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ χαρούμενη που οι παίκτες και οι οπαδοί της Μπόρνμουθ με έχουν αγκαλιάσει» δηλώνει η Σόφι Κουκ.

Πηγή: https://www.sport-fm.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...