Κάνε τα πάντα, αλλά όχι σεξ…

Να θυμάσαι…

Η σεξουαλικότητα αποτελεί για το ανθρώπινο ον, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον έμβιο οργανισμό, πηγή ηδονής.  (X. Bucay)Η σεξουαλική δραστηριότητα σου ξεκινάει με την αισθησιακή επαφή με το ίδιο σου το σώμα. Ω ναι! Ο αυνανισμός είναι η πρώτη  εμπειρία ανεξάρτητης ηδονής, την οποία ανακάλυψες μια μέρα στο μπάνιο, στη κατασκήνωση, στο σπίτι μιας φίλης, στο μαξιλάρι της μαμάς σου ή πάνω στο άλογο (ουδέν σχόλιο). Και είναι μία θαυμάσια πηγή ερωτικής εξερεύνησης.

Εκεί μετά από λίγο το χέρι σου παθαίνει αγκύλωση, τα αντικείμενα στο σπίτι λιγοστεύουν επικίνδυνα και συνειδητοποιείς, πως ίσως χρειάζεσαι ένα ΆΛΛΟ χέρι βοηθείας. Αναζητάς λοιπόν κάτι διαφορετικό, ένα άλλο κορμί, μία άλλη μυρωδιά πέρα των γονιών σου, ένα φανταστικό ή πραγματικό φίλο.

Συγχαρητήρια! Ανακαλύπτεις με έκπληξη πως δεν θα βγάλεις τρίχες στην παλάμη, δεν θα σου μείνει κουσούρι και ευτυχώς θα μπορέσεις να κάνεις παιδιά στην πορεία.

Κουβαλάς λοιπόν τα μόνα εφόδια, που σου έδωσε η φύση, τις εικόνες και τα στερεότυπα, που εισέπραξες από το οικογενειακό και κοινωνικό σου περιβάλλον και βγαίνεις να εναποθέσεις τις αποσκευές σου σε κάποιου άλλου την βαλίτσα, για να δεις πως θα τα συνδυάσεις.

Ωραία μέχρι εδώ! Τα ρούχα μπερδεύονται, τα χρώματα γίνονται ροζ και κάποια στιγμή μαθαίνεις, πώς να βάζεις επιτέλους πλυντήριο.

Οι αποσκευές σου τώρα είναι ένα ζήτημα για ανάλυση.

Μπορείς να επιλέξεις απλά να φτάσεις στα 40, να έχεις δική σου δουλειά, να μένεις μόνη, να μην εξαρτάσαι από κανέναν, να έχεις δικό σου σπίτι και να θέλεις να συνδέεσαι με κάποιο άλλο άτομο κάθε βραδιά. Η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός σου ανήκει, δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν ούτε να δημιουργείς δεσμεύσεις γιατί είσαι ελεύθερη. Κάνεις απλά σεξ, επειδή το αποφάσισες. Ξαπλώνεις λοιπόν στο κρεβάτι επαναλαμβάνοντας όλα αυτά στον εαυτό σου. και όταν σηκώνεσαι, είσαι για άλλη μία φορά…. Ερωτευμένη. Και αναρωτιέσαι, μα γιατί πάλι. Γιατί το συναίσθημα να πηγαίνει παρέα απαραίτητα με την σωματική απόλαυση;

Είναι καλό να κατανοήσεις πως άλλο πράγμα είναι το σεξ, άλλο πράγμα ο έρωτας.  Μπορούν να συνυπάρξουν ωστόσο, μπορεί και όχι. Η επιλογή και η συνύπαρξη ενδεχομένως να εξαρτάται από τις αποσκευές, που κουβαλάει η καθεμία από εσάς όπως είπα παραπάνω.  

Η σεξουαλικότητα δεν έρχεται απαραίτητα πάντα με τον έρωτα, όπως και ο έρωτας δεν εμπεριέχει πάντα την σεξουαλικότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο έρωτας έχει να κάνει με ένα καθαρό συναίσθημα, που δεν έχει την ανάγκη να περιλαμβάνει την σεξουαλική επιθυμία.

Τονίζω λοιπόν πως ο έρωτας και το σεξ είναι δυο πράγματα ξεχωριστά και ανεξάρτητα αγαπητή μου φίλη.

Σε αυτή την δεδομένη στιγμή το να ακούς την άλλη να ξεστομίζει, πάω στο κρεβάτι… συνουσιάζομαι… ζευγαρώνω… διακορεύω…. συνάπτω σεξουαλική επαφή,  κάπου σε άλλο δωμάτιο θα έχει κρύψει τον κλίβανο.

Η καθημερινή φρασεολογία νομίζω, πως σου δίνει την δυνατότητα να ξεχωρίσεις την μορφή και την διαφορά θέλοντας να αναφερθείς σε μία σεξουαλική σχέση. Οπότε τι πιο απλό και χρήσιμο -αλλά και εύστοχο- από το να χρησιμοποιήσεις τους όρους, πηδάω, γαμάω και κάνω έρωτα. Την  αυθεντικότητα των λέξεων αυτών την αναλύει ωραιότατα ο Μπουκάι στο βιβλίο του “Ο δρόμος της συνάντησης” δίνοντας την  ανακούφιση και την απελευθέρωση σε χιλιάδες ντροπαλές και ενοχικές κοπέλες στις μέρες μας.

Από μια γρήγορη ανάγνωση σου εναποθέτω, πως ο πρώτος όρος χρησιμοποιείται για μία ασήμαντη συνεύρεση, περιστασιακή και καθόλου δεσμευτική. Για  μια ευχάριστη οριζόντια συνάντηση της στιγμής.

Ο δεύτερος όρος είναι μια λέξη αρκετά παρεξηγημένη, γιατί αντιμετωπίζεται ως κακή. Στην πραγματικότητα όμως υποδηλώνει πως το μεταξύ μας δεν είναι κάτι περιστασιακό αλλά εμπεριέχει συμπάθεια, έλξη, τρυφερότητα. Κατά κάποιον τρόπο έχει δημιουργηθεί μια σχέση, μια κοινή εμπειρία.

Όσο για τον τελευταίο όρο, είναι αυτός ο όρος που βλέπεις στις ρομαντικές ταινίες. Χρειάζεται να είσαι ερωτευμένη, για να κάνεις έρωτα. Και μόνο έτσι μπορείς να λειτουργήσεις από δω και στο εξής.

Το βασικό εδώ είναι να είσαι σε επαφή και να γνωρίζεις, ποιο από τα 3 βιώνεις κάθε φορά.

Όσον αφορά τον οργασμό τώρα, είναι μία φυσική αντίδραση και μια εκδήλωση ηδονής που ολοκληρώνεται με μια προσωρινή απώλεια ελέγχου και έχει να κάνει και με το βιολογικό, ψυχικό και πνευματικό μας κομμάτι.

Το ζήτημα εδώ όμως δεν είναι να σκέφτεσαι το σεξ από την πλευρά του οργασμού. Είναι συνήθως ένας ανταγωνισμός μεταξύ κυρίως των αρσενικών και λιγότερο των θηλυκών υπάρξεων. Αφορά την ανασφάλεια και όχι την αληθινή επαφή.

Η χημεία ανάμεσα στο ζευγάρι (άντε και σε περισσοτέρους!) είναι το σημαντικό. Η μυρωδιά, το άγγιγμα, το βλέμμα, το εγκεφαλικό κάψιμο στην ουσία φίλη μου. Το σεξ περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την επαφή των γεννητικών οργάνων.

Και όπως έχω πει και στο παρελθόν είναι πράγματι πολύ χαζό να θεωρεί κανείς,  ότι σεξ σημαίνει διείσδυση ενός φυσικού ή τεχνητού μέλους μέσα σε έναν άλλο υποδοχέα.

Ξέχασε ότι η επαφή έχει να κάνει μόνο με την στύση και τον υγρό κόλπο. Δεν προσδιορίζεται από το μέγεθος, αλλά έχει να κάνει με την συμπεριφορά.

Γι’ αυτό λοιπόν πήγαινε στο κρεβάτι, στο αμάξι, στην παραλία ή όπου αλλού γουστάρεις και  κάνε τα πάντα, αλλά όχι σεξ….

Ξέχασε την απαίτηση, τις προσδοκίες, τον χρόνο…

Αγκάλιασε το συναίσθημα, την συγκίνηση και το βίωμα της επαφής...

Καλή τύχη!

Μαίρη Α. Σακελλαρίου για το Lesbian.gr

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: Μπουκάι Χ., Ο δρόμος της συνάντησης, εκδόσεις Opera

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...