faster than light

31 ΜΑΪΟΥ - 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Και τώρα, πρέπει να φανούμε δυνατές/οι.

Το Onassis Stegi Pride Week 2019 ξεκινά με την ταινία Faster than Light.

Σε συνέχεια ενός έργου σε εξέλιξη, ο Thomas Anthony Owen και ο Kentaro Kumanomidoεπιστρέφουν στη Στέγη με ένα πολυμεσικό, ακτιβιστικό πρότζεκτ σε συνεργασία με μέλη της LGBTQI+ κοινότητας της Αθήνας και αποτελείται από μια εικαστική ταινία και μια ζωντανή περφόρμανς στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Η ταινία μεγάλου μήκους αφηγείται την ιστορία ενός δικτύου ατόμων της LGBTQI+ κοινότητας καθώς αυτά διασταυρώνονται σε πολυδιάστατα μονοπάτια για την επούλωση των τραυμάτων, τη δικαιοσύνη και την οδύνη, μέσα από ένα σουρεαλιστικό πλέγμα σχέσεων. Η βίαιη απώλεια του οροθετικού ακτιβιστή και drag περφόρμερ Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh) στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, συνέπεσε με το στάδιο της παραγωγής. Πώς είναι για μια ολόκληρη κοινότητα να συμβιβάζεται σε μια ζωή υπό καθεστώς φόβου; Πώς μπορεί να επιτευχθεί η συλλογικότητα σε μια κοινωνία που βλέπει τη διαφορά ως κάτι στο οποίο δεν φτάνει το βλέμμα;

Κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ, καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής θα παρουσιάσουν ζωντανά ένα drag show, με στόχο να φέρουν στο προσκήνιο την queer χειραφέτηση και την ενότητα.

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου και δυνατότητα προκράτησης θέσεων.

Η ταινία είναι μέρος του Onassis Stegi Pride Week 2019

Περισσότερες πληροφορίες για τo Faster than Light

 

Σε συνεργασία με τον EMAP / EMARE και με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...