antivirus

We Share: Πάρε μέρος στη μεγαλύτερη ΛΟΑΤΙ+ έρευνα στην Ευρώπη

H 2η ευρωπαϊκή έρευνα για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφί, τα τρανς, τα ίντερσεξ καθώς και τα non-binary και gender non-confirming άτομα.

Εκτός από περιστασιακά ρεπορτάζ ειδήσεων για τις διακρίσεις σε λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικά, τρανς και ίντερσεξ (ΛΟΑΤΙ) άτομα, υπάρχουν λίγα συγκρίσιμα στοιχεία στην Ε.Ε. για τις καθημερινές εμπειρίες των ΛΟΑΤΙ ατόμων σε ό,τι αφορά στις διακρίσεις.
Για να υποστηρίξει τη νομοθεσία και τη χάραξη πολιτικών ίσης μεταχείρισης ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) έχει ξεκινήσει μια έρευνα ΛΟΑΤΙ σε ολόκληρη την Ε.Ε. με ένα ερωτηματολόγιο που είναι διαθέσιμο online και περιμένει τις απόψεις των γκέι, λεσβιών, αμφι, τρανς και ίντερσεξ ατόμων άνω των 15 ετών που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι πολύ σημαντική. Η επεξεργασία των απαντήσεων θα γίνει με ανώνυμο τρόπο, ώστε να μην είναι δυνατό να αναγνωρίσει κανείς τις απαντήσεις σας, όταν παρουσιαστούν τα αποτελέσματα.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εθνικοί και Ευρωπαϊκοί υπεύθυνοι για χάραξη πολιτικής καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις ή οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών θα μπορέσουν να στοχεύσουν καλύτερα τις στρατηγικές και δράσεις προώθησής τους για να συνδράμουν τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ώστε να ζει και να εκφράζεται σε ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις. Αυτή είναι η δεύτερη πρωτοβουλία σε ολόκληρη την Ε.Ε. να συλλεχθούν ΛΟΑΤΙ εμπειρίες στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ σε αυτόν τον τομέα.

Μπορείς να λάβεις μέρος στην έρευνα εδώ.

Η εμπειρία σου μετράει!

antivirus

Η έρευνα ανατέθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA). Η τεχνική υλοποίηση πραγματοποιείται από την Agilis, μια εταιρεία παροχής στατιστικών συμβουλών, ενώ η επικοινωνία από τη Homo Evolution, μια οργάνωση αφιερωμένη στην επικοινωνία για την κοινότητα των ΛΟΑΤΙ.

avmag.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...