Ο σκηνοθέτης του Matrix που έγινε γυναίκα μιλά για τη δύσκολη απόφαση

Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν η αντίδραση της οικογένειας

ΠΗΓΗ: LIFO

Η σκηνοθέτης Lana Wachowski έχει αρνηθεί στο παρελθόν πολλά αιτήματα για συνέντευξη. Τώρα, λίγο πριν την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας που γύρισε μαζί με τον αδερφό της – μια διασκευή της ταινίας του Ντέιβιντ Μίτσελ “Cloud Atlas” -  μίλησε για την ιστορία της στo New Yorker.
 
Όταν ήταν στο σχολείο, συχνά δεν ήταν σίγουρη αν έπρεπε να σταθεί στη γραμμή με τα κορίτσια ή με τα αγόρια οπότε συχνά στεκόταν στο ενδιάμεσο. «Ένα μέρος του εαυτού μου ήξερε ότι βρισκόμουν ακριβώς εκεί που ανήκα» είπε η 47χρονη Wachowski.
 
Τα αδέρφια Wachowski έκαναν το ντεμπούτο τους με το χαρακτηριστικό θρίλερ Bound το 1996 πριν σημειώσουν παγκόσμια επιτυχία με το blockbuster επιστημονικής φαντασίας «The Matrix» το 1999. Αλλά το 2002 στην Αυστραλία,  κατά τη διάρκεια της παραγωγής των σίκουελ των ταινιών Matrix, η Λάνα άρχισε να νιώθει τη σύγκρουση. «Για χρόνια δεν μπορούσα να πω ακόμα και τη λέξη «τρανσέξουαλ». Όταν άρχισα να το παραδέχομαι στον εαυτό μου, ήξερα ότι τελικά θα πρέπει να το πω στους γονείς μου και στον αδελφό μου και στις αδελφές μου. Αυτό μου προκαλούσε τέτοιο φόβο που δε μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν μήπως χάσω την οικογένειά μου. Όταν αυτή με αποδέχτηκε, τα υπόλοιπα ήταν πανεύκολα.»
 
Τελικά η Λάνα είπε στη μητέρα της: «Είμαι τρανσέξουαλ. Είμαι ένα κορίτσι» και από τότε ζει της ζωή της ως Λάνα. Από την πλευρά του, ο αδερφός της δήλωσε ότι είναι πιο εύκολο να συνεργαστεί με τη Λάνα, παρά με τον Λάρι που ήταν πριν.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...