O ΣΥΡΙΖΑ χάνει την LGBT κοινότητα

Αρκεί η νομοθέτηση του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ για να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνησή του πρωτεργάτες στην στήριξη ομάδων πολιτών που αδικούνται και δεν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με άλλους;

Κατ΄αρχήν, απ' όλους είναι πλέον αποδεκτό ότι το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ήρθε για να λύσει ένα μόνο μικρό κομμάτι του προβλήματος, καθώς, ναι, αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή για την Ελληνική LGBT κοινότητα αλλά άφησε απέξω ένα σωρό από διεκδικήσεις. Κυρίως δεν έλυσε προβλήματα και θέματα που έχουν να κάνουν με την γονεϊκότητα.

Όποιος μελλοντικά κρίνει την νομοθέτηση του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ και για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα πρέπει, βεβαίως, να λάβει υπ' όψιν και την στιγμή που ήρθε για ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και ποιους άλλους πιθανούς λόγους είχε η Κυβέρνηση για να το κάνει αυτό. Διότι, ναι, δεν αρκεί μόνο η πρόθεση η οποία, όπως φαίνεται από την συνέχεια, δεν ήταν μόνο τα δικαιώματα των πολιτών.

Σήμερα, λοιπόν, η LGBT κοινότητα αναμένει πρωτοβουλίες και νομοθετήματα μιας Κυβέρνησης (που ανέβηκε στην εξουσία με αριστερό πρόσχημα) σχετικά με την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, θέματα γονεϊκότητας και υιοθεσίας, ίσως ευκαιριών αλλά και για θέματα ρατσισμού και ρητορικής μίσους απ' όπου και αν προέρχονται.

Προφανώς η Κυβέρνηση αυτή, κάνοντας μια στροφή στον πιο ακραίο συντηρητισμό, δεν δείχνει καμιά διάθεση προς αυτό το κομμάτι παρά μόνο θεωρητικά τοποθετείται πλέον ως προς τα δικαιώματα που θίγονται, δείχνοντας ευθέως αλαζονεία, αδιαφορία και υποκρισία.

Έτσι σήμερα έχουμε απόρριψη του αιτήματος για άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για ομοφοβικές δηλώσεις που είχε κάνει. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο Βουλευτής "στην τηλεοπτική εκπομπή "ΑΥΤΟΨΙΑ", με παρουσιαστή το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, με πρόθεση, δημόσια, μέσω της εκπομπής αυτής, υποκίνησε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου τους, κατά τρόπο που εξέθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενείχε απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, παραβιάζοντας τον Ν.4285/2014, γνωστό κι ως νέο αντιρατσιστικό νόμο" αναφέρουν σε ανακοίνωση", όπως ανέφεραν οι μηνυτήριες οργανώσεις Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας και ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας.

Αρχικά η απόρριψη έγινε από την Επιτροπή Δεοντολογίας που συστάθηκε από την Βουλή με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην επιτροπή δεοντολογίας (Κουράκης, Μπάρκας, Συρίγος) να ψηφίζουν υπέρ της μη άρσης της ασυλίας και στην συνέχεια, η Ολομέλεια της Βουλής σήμερα να απορρίπτει το αίτημα για άρση με 153 ψήφους! Ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά ας δούμε ποιά ήταν η θέση του σημερινού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πριν κερδίσει την εξουσία, όπως την είχε εκθέσει στην εκπομπή "στον ενικό" του Χατζηνικολάου.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η LGBT κοινότητα της Ελλάδος δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο σε επίπεδο δικαιωμάτων από αυτή την Κυβέρνηση. 

Κάθε μέρα που περνά που δεν νομοθετούνται ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες είναι μια ακόμα μέρα που άνθρωποι αδικούνται.

Οι δικαιολογίες για επιτροπές επί επιτροπών που επεξεργάζονται τα θέματα αυτά επί μήνες και χρόνια, είναι πια γραφικές.

Όταν καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα ούτε σήμερα ούτε αύριο δεν δικαιολογείται να νομοθετήσει μια δημοκρατία για να μην καταπατούνται αλλά χθες! 

Τοποθετήσεις για την "κοινωνία που δεν είναι έτοιμη" αποτελούν συντηρητικές τοποθετήσεις που σκοπό έχουν μόνο να αποπροσανατολίσουν. Η κοινωνία είναι πάντα έτοιμη για δικαιοσύνη. Οι νόμοι εκπαιδεύουν επιπλέον. Εκπαιδεύουν στην ισότητα και την δημοκρατία.

Μεγάλη σημασία έχει η πρόθεση. Προεκλογικά αν γίνει η όποια νομοθέτηση για τα θέματά μας, ναι θα είναι μια κατάκτηση, αλλά η LGBT κοινότητα πια θα ξέρει ότι κέρδισαν κάτι μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η LGBT κοινότητα τι κάνει; Ναι είδαμε τρεις οργανώσεις να μηνύουν τον Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Οι άλλες οργανώσεις που είναι; Ναι, υπάρχει κατακραυγή, αναρτήσεις επί αναρτήσεων στο facebook αλλά αρκεί αυτό; Δεν θα έπρεπε όλες οι οργανώσεις, ενωμένες, να στέκονται απέναντι σε κάθε τέτοια ομοφοβική επίθεση και, ναι, να μηνύουν, έστω και δίχως αποτέλεσμα; Διότι δεν είναι το ίδιο να μηνύουν τρεις οργανώσεις από το να μηνύουν δεκατρείς οργανώσεις. 

Προσωπικά θεωρώ ότι η Ελληνική LGBT κοινότητα θα μπορούσε να οργανωθεί καλύτερα στο θέμα των διεκδικήσεών της. Λείπει ένα συνολικό όραμα που θα βάλει στην άκρη τις όποιες διαφορές και θα αποκλείσει άτομα, που για όποιο όφελός τους, ακόμα κλείνουν το μάτι σε αυτή ή όποια Κυβέρνηση στο μέλλον ή σε κόμματα. Διότι μην αμφιβάλετε. Προεκλογικά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ, "θυμηθεί" τα δικαιώματα, θα δούμε και μέλη της κοινότητάς μας να κατεβαίνουν ως υποψήφιοι Βουλευτές. Αλλά αυτό θα είναι μόνο προσωπικά συμφέροντα και στάχτη στα μάτια για μια ακόμα φορά. 

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...