"For the Love of Women" Οι γυναικείες ταινίες του φετινού φεστιβάλ

Φέτος για πρώτη φορά το Outview φιλοξενεί αισθητά μεγαλύτερο ποσοστό από γυναικείες/λεσβιακές ταινίες αλλά και γυναίκες καλεσμένες στο πρόγραμμά του.

Και στο ετήσιο Women’s Party του μας φέρνει τις θρυλικές The Hungry Hearts, τις δημιουργούς του απόλυτα λεσβιακού ύμνου In Your Face.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αλφαβητικά μόνο τις μεγάλου μήκους ταινίες, αλλά το φεστιβάλ στο πρόγραμμα του φιλοξενεί κι πολλές ταινίες λεσβιακές μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε στο σαιτ.

ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

Barash (Michal Vinik, Israel, 90′, 2015)

Barash

Barash

Υπό την εμπνευσμένη ματιά του σκηνοθέτη στο σύγχρονο Ισραήλ, ξετυλίγεται η ιστορία της Νaama Barash, μιας επαναστατημένης 17χρονης που ζει στα άκρα, με την οικογένεια της. Ενώ πειραματίζεται με αλκοόλ, αγόρια και ναρκωτικά, η αδερφή της που έχει κατατακτεί στο στρατό, φαίνεται να έχει λιποτακτήσει . Όσο οι γονείς ανησυχούν για την εξαφανισμένη μεγαλύτερη κόρη τους, η Naama συναντά ένα “άγριο”, νέο κορίτσι στο σχολείο και ανακαλύπτει, για πρώτη φορά, τη μεθυστική θέρμη της πρώτης αγάπης. Η ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων στο Haiffa International Film festival – Καλύτερο Σενάριο / Καλύτερη Ηθοποιός / Καλύτερος Ηθοποιός. Βραβείο San Sebastian Film Festival και με ακόμα 6 βραβεία στις αποσκευές της μας έρχεται η ταινία σε πρώτη Πανελλαδική πρεμιέρα. Παρουσία πρωταγωνίστριας! Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ PARTY στο NOIZ παρουσία της Πρωταγωνίστριας!

La belle saison / Summertime (Catherine Corsini, France, Belgium, 105′, 2015)

La belle saison / Summertime by Catherine Corsini

La belle saison / Summertime by Catherine Corsini

Η Γαλλίδα λεσβία σκηνοθέτρια Καθρίν Κορσινή μας δίνει ένα αριστουργηματικό φίλμ με τις πανέμορφες πρωταγωνίστριες Cecile De France και Izia Higelin . Στη Γαλλία, τη δεκαετία του 70, η Carole, στο ρόλο η Cécile De France, μία γαλλίδα δασκάλα Ισπανικών και φεμινίστρια συναντά την Delphine (IzïaHigelin), την κόρη ενός ζευγαριού αγροτών. Οι δυο τους ερωτεύονται αλλά η Delphine παίρνει απόφαση να επιστρέψει στη φάρμα του πατέρα της για να τον βοηθήσει. Τί θα αποφασίσει η Carole; Θα την ακολουθήσει; Είναι έτοιμη να αφήσει το φεμινισμό για να ζήσει στην ύπαιθρο; Υποψήφια στα Cesar Awards και βραβευμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ PARTY - TO ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΗΣΙΟ WOMEN'S PARTY @ ΒΟΟΖΕ

Life is a moment (Tonje Gjevjon,Sanjay Sharma, India / Norway, 95', 2014)

Life is A Moment Bollywood

Life is A Moment

Παρόλο που το  Life is a moment, είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανδρών, στην ταινία εμφανίζεται η λεσβιακή μπάντα The Hungry Hearts κι ντύνει τόσο μουσικά όσο και σεναριακά την ταινία. Το Life is a Moment αφορά τον Ayan από το Πακιστάν και τον Ashley από την Ινδία, που συναντιούνται σε μια gay σάουνα στο Όσλο της Νορβηγίας. Η ταινία ασχολείται με τα όρια που ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μπορούν να φέρουν, ειδικά όταν πρόκειται για τις επιλογές στη ζωή. Είναι μια ταινία για την ταυτότητα, την επιλογή, την επικοινωνία, το θάρρος και τη δύναμη που εμείς ως άτομα μπορούμε να επισπεύσουμε όταν χτυπά ο έρωτας . Η ζωή είναι μια στιγμή, είναι ένα δράμα με πολλή μουσική, χορό και τολμηρούς στίχους. Παρουσία των The Hungry Hearts στην προβολή! 

Margarita with a straw (Shonali Bose, Nilesh Maniyar, India’, 100, 2014)

Margarita with a straw

Margarita with a straw

H πολυβραβευμένη ταινία Margarita with a straw”, μεταξύ άλλων με το βραβείο NETPAC στο Toronto International Film Festival, περιγράφει τη ζωή της Laila - μιας έφηβης που έχει εγκεφαλική παράλυση και χρησιμοποιεί καροτσάκι – η οποία είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Δελχί στο Τμήμα Μουσικής. Μετά από μία ερωτική απογοήτευση από ένα αγόρι, αποφασίζει να μετακομίσει στην Αμερική αξιοποιώντας μία υποτροφία, εκεί γνωρίζει το νεαρό συμφοιτητή της, το Jared, ενώ συνάπτει σχέση με την Khanum, μία τυφλή ακτιβίστρια από το Μπαγκλαντές. Μέσω του σεξουαλικού της ταξιδιού, ανακαλύπτει την εαυτή της. Ενώ επιστρέφει στην Ινδία με τη σύντροφό της, Khanum συνειδητοποιεί με το χειρότερο τρόπο, το κόστος που έχουν τα ψέματα σε αυτούς που αγαπά και νοιάζεται. Πρόκειται για μια ταινία όπου η έφηβη ηρωίδα μεταμορφώνεται σε ενήλικη γυναίκα μέσω των δυσκολιών που αναπόφευκτα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Portrait of a Serial Monogamist (John Mitchell, Christina Zeidler, Canada, 82, 2014)

Portrait of a Serial Monogamist

Portrait of a Serial Monogamist

Μια υπέροχη λεσβιακή κωμωδία. Η Elsie είναι μία τηλεοπτικός παραγωγός, επιτυχημένη και γλυκιά, ενώ ανήκει στο είδος των καλών κοριτσιών που πληγώνουν καρδιές – χωρίζει τόσο απλά όσο εύκολα βρίσκει την επόμενη κοπέλα για σχέση. Μετά το χωρισμό της από την μακρόχρονη σχέση με την Robyn και την δυσαρέσκεια της μητέρας της, δέχεται μία πρόκληση από τις φίλες της να απέχει από τα μπαρ, κλαμπ και οτιδήποτε άλλο για περίοδο πέντε μηνών για να αποδείξει ότι δεν είναι όσα οι φίλες της υποστηρίζουν και να επαναξιολογήσει τη σχέση που είχε με την Robyn. Θα είναι τελικά αρκετό για να αντιμετωπίσει τη ζωή της με άλλη ματιά και να αποφασίσει τί τελικά θέλει; Βραβείο επιτροπής Bloomington Pride Film Festival, συμμετοχή σε 15 φεστιβάλ. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

SMAC (Ηλίας Δημητρίου, Ελλάδα, 110′, 2015)

SMAC

SMAC

Πρεμιέρα στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης κι με βραβείο πρώτου Γυναικείου ρόλου η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη και ο Γιάννη Κοκιασμένος πρωταγωνιστούν στην καινούργια δουλεία του Ηλία Δημητρίου ‘Smac’ (Second mitrochondrial activator of caspases) είναι η φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας και ρυθμίζει τον φυσιολογικό θάνατο των κυττάρων. Η Ελένη έχει καρκίνο. Ο Αντρέας είναι άστεγος. Μια τυχαία συνάντηση, που είναι ευεργετική και για τους δυο.

S&M Sally (Michelle Ehlen, USA, 80′, 2015)

S&M Sally

S&M Sally

Μια γοητευτική κομεντί για θέματα ταμπού: η Jamie και η Jill, λεσβιακό ζευγάρι, εξερευνάνε τον
κόσμο του S&M ενώ οι φίλοι τους, David και Lola, ανταγωνίζονται να δουν ποι@ είναι αρκετά κουλ να κάνει τρίο.
Όταν η Jamie ανακαλύπτει πως η Jill, η κοπέλα της, περνάει χρόνο εξερευνώντας το BDSM, οι ανασφάλειές της για τη σεξουαλική τους ζωή την ωθούν στο να προτείνει να αρχίσουν να πηγαίνουν σεunderground κλαμπ κι αποφασίζει να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Sally.Ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι-πρόκληση, το S&M Sally μάς αναλύει την απρόσμενη διαδρομή του να αφήνεις τις ανασφάλειες σου να σε βγάζουν από το στοιχείο σου, οδηγώντας σε σ'ένα δρόμο που δεν υπάρχει γυρισμός. H ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως καλύτερης κωμικής ταινίας στο QCinema Fort Worth και έχει προβήθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων στο Outfest στο L.A.H ταινία έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης κωμικής ταινίας στο QCinema Fort Worth και έχει προβήθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο μεταξύ των οποίων, το Outfest το LGBT Film Festival του Λος Άντζελες. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

The Duke of Burgundy (Peter Strickland, UK, 106′, 2014)

The Duke of Burgundy

The Duke of Burgundy

Το Duke of Burgundy αφηγείται την ιστόρια της Evelyn που σπουδάζει λεπιδοπτερολογία υπό την καθοδήγηση της Cynthia, η οποία εξειδικεύεται σε αυτό το θέμα. Η Evelyn επίσης έχει σχέση με τη Cynthia και εργάζεται ως καμαριέρα στο σπίτι της, όπου υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους καθαριότητας. Όταν η Evelyn δεν ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Cynthia, τότε τιμωρείται. Όπου ο ρόλος της Cynthia δεν είναι ικανοποιητικός για την Evelyn, τότε η τελευταία οργανώνει “παιχνίδια” και σενάρια με συγκεκριμένες ερωτικές σκηνές. Παρ’όλ’αυτά, η Evelyn ενώ βρίσκει όλο αυτό το παιχνίδι συναρπαστικό, η Cynthia την ακολουθεί μόνο για να την ικανοποιήσει. Επίσημη Συμμετοχή σε πάνω από 20 Διεθνή Φεστιβάλ. Βραβείο επιτροπής στο Philadelphia Film Festival

Τwo 4 One (Maureen Bradley, Canada, 77', 2014)

Two 4 One

Two 4 One

Το Τwo 4 One είναι ένα γλυκόπικρο κωμικό δράμα που περιγράφει τη ζωή του Adam, ενός τρανς άνδρα σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του.
Όταν ο Αdam βοηθά την πρώην κοπέλα του, Miriam, στη γονιμοποιήση μέσω δωρητή σπέρματος, καταλήγουν μαζί στο κρεβάτι και... οι δυο τους να κυοφορούν. Ο Αdam αμφιταλαντεύεται μεταξύ των συναισθημάτων που τρέφει για τη Miriam, την ανάγκη του για μια αρρενωπή ταυτότητα και την επιθυμία της εκκεντρικής μητέρας του για εγγόνια. Θα κληθεί να αποφασίσει αν θα αποκτήσει ένα μωρό ή θα γίνει “ένας από τα παιδιά”. Ειδικό βραβείο για τ@ σκηνοθέτ@ Μaureen Bradley στο Chicago Gay and Lesbian International Film Festival και βραβείο καλύτερης ταινίας στο Translations: The Seattle Transgender Film Festival κ.α. Παρουσία Σκηνοθετρ@. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά!

Violette (Martin Provost, France / Belgium, 139′, 2013)

Violette Leduc

Violette Leduc

Με την βραβευμένη Emmanuelle Devos ως Violette Leduc στο Haifa International Film Festival και τη Sandrine Kiberlain ως Simone de Beauvoir, η ταινία περιγράφει τη συνάντηση των δύο γυναικών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έντονη σχέση που θ’ αρχίσει μεταξύ τους και θα διαρκέσει ολόκληρη τη ζωή τους, μια σχέση που βασίζεται στην αναζήτηση και επιδίωξη της ελευθερίας μέσω των κειμένων της Violette, η οποία αποδεικνύεται μία εκπληκτική συγγραφέας. Πρόκειται για ένα βιογραφικό δράμα της γαλλίδας μυθιστοριογράφου Violette Leduc, τη σχέση με τη μητέρα της, το σύζυγό της, την Simone, τη γραφή της και τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να αναγνωριστεί ως συγγραφέας. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ/ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΝΤΟΥΚΥΜΑΝΤΕΡ

I’m not a feminist, but… (Sylvie Tissot France 52′, 2015)

Christine Delphy

Christine Delphy

Η Christine Delphy κάνει αναδρομή στο 1985, μια εποχή που εμφανιζόταν στην τηλεόραση με τη  Simone de Beauvoir και άρχιζε την κάθε της πρόταση με τη φράση “δεν είμαι φεμινίστρια, αλλά…”- κι ενώ από τη μία ήταν διστακτική να επικαλεστεί ένα τόσο στιγματισμένο όρο από την άλλη τολμούσε να εκφράσει την επιθυμία της για ισότητα. To ντοκιμαντέρ είναι ένα πορτρέτο μιας φεμινίστριας στοχάστριας, μια ανοιχτά λεσβίας ακτιβίστριας και ιδρύτριας του απελευθερωτικού κινήματος των  γυναικών της Γαλλίας το 1970 κι αφηγείται την ιστορία της δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στους παλαιότερους αλλά και τους τρέχοντες αγώνες για την επίτευξη της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Parole de King (Chriss Lag, France, 96′, 2015)

Parole de King

Parole de King

Τα σόου των Drag Queens είναι πολύ φημισμένα στη Γαλλία, σε αντίθεση με αυτά των Drag Kings τα οποία παραμένουν στο περιθώριο. Η Chriss Lag ταξίδεψε σε όλη τη Γαλλία και συναντήθηκε με 22 Drag Kings για να τους φέρει στο προσκήνιο. Βάζοντας πάντοτε ένα στοιχείο διασκέδασης στις καλλιτεχνικές αλλά και πολιτικές τους προσεγγίσεις, τους ακολουθούμε, κάθως δίνουν “παραστάσεις” ακόμα κι όταν οργανώνουν workshops. Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι το φύλο δεν είναι κοινωνικό κατασκεύασμα βλέποντας αυτούς τους Drag Kings να εξερευνούν τους “κώδικες” της αρρενωπότητας, καθώς αποδομούν τους δικούς τους “κώδικες” της θηλυκότητας.
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Violette Leduc: Ιn pursuit of Love (Esther Hoffenberg, France, 57′, 2013)

Violette Leduc: Ιn pursuit of Love

Violette Leduc: Ιn pursuit of Love

Στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη Violette Leduc, θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Violette Leduc: Ιn pursuit of Love όπου σκιαγραφεί το πορτραίτο της γαλλίδα συγγραφέα Violette Leduc ως μιας αμφιλεγόμενης πρωτοπόρου. Το memoir της La Bâtard (Το Νόθο), έσπασε πολλά ταμπού και έγινε μια τεράστια λογοτεχνική επιτυχία. Μέσα από τη δουλειά της αντιμετώπισε θεματικές που απασχολούσαν την ίδια, όπως το τι σήμαινει να είσαι νόθο παιδί, την ομοφυλοφιλία, την έκτρωση και διερεύνησε με πάθος και ειλικρίνεια τις ρίζες της γυναικείας επιθυμίας – θεματικές που θεωρόυνταν σκανδαλώδεις και άσεμνες για τη μάτσο, πατριαρχική Γαλλία του 1950. Η Leduc ήταν σύγχρονη των Sartre, Cocteau και Genet, ο Albert Camus εξέδωσε δουλειά της και η ίδια ενθαρρύνθηκε να αρχίσει να γράφει από τη Simone de Beauvoir, με την οποία ήταν και ερωτευμένη. Η De Beauvoir της έδινε για 15 χρόνια στα κρυφά τη σύνταξή της μέχρι που η Leduc απέκτησε τη δική της επιτυχημένη πορεία. Μετά από δεκαετίες μοχθού στην αφάνεια, η Violette Leduc εξέδωσε το κλασικό πλέον λεσβιακό μυθιστόρημα, Thérèse and Isabelle. Η σκηνοθέτρια Esther Hoffenberg χρησιμοποιεί σπάνιο αρχειακό υλικό,συνεντεύξεις με φίλους και μελετητές της καθώς και τα ίδια τα λόγια της συγγραφέως για να ξαναβρει τον αντίκτυπο του συνολικού έργου της Leduc και να σκιαγραφήσει την αμφιλεγόμενη γυναίκα που κρύβεται πίσω από τις πρωτοποριακές μορφές της λεσβιακής λογοτεχνίας. Με επίσημη συμμετοχή στο BFI London Lesbian and Gay Film Festival και στο Frameline39, San Francisco LGBTQ International Film Festival.
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Vulva 3.0 (Claudia Richarz, Ulrike Zimmermann, Germany, 78′, 2014)

Vulva 3.0

Vulva 3.0

Zούμε σε υπερσεξουαλικοποιημένους καιρούς όπου ο Τύπος, οι διαφημίσεις  και η τηλεόραση προβάλλουν συνεχώς γυμνές γυναίκες και τα γεννητικά τους όργανα στην οθόνη. Όμως, πολλές γυναίκες είναι ακόμα βαθιά σεμνότυφες, όταν πρόκειται για τη σχέση με το ίδιο τους το σώμα τους. Στη δημόσια σφαίρα βλέπουμε ωραιοποιημένα αιδοία σύμφωνα με τα πρότυπα της mainstream πορνό βιομηχανίας, με απαλά, συμμετρικά “χείλη” που στην πραγματικότητα απέχουν από το πραγματικό σχήμα των περισσότερων γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να αισθάνονται ανασφάλεια με το σώμα τους και να στρέφονται στην πλαστική χειρουργική, που έχει αποδειχθεί ένα χρυσωρυχείο, που υπόσχεται ότι με το νυστέρι θα τους κατασκευάσει τον “τέλειο” κόλπο. Οι σκηνοθέτριες αυτού του ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στη Berlinale, μέσω μιας ολοκληρωμένης έρευνας στην ιστορία της γυναικείας ανατομίας στον 21ο αιώνα, ρίχουν φως σε κάθε πτυχή του θέματος και με αυτόν τον τρόπον γιορτάζουν την ποικιλομορφία του γυναικείου σώματος.
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπρούργκ - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Welcome to this House (Barbara Hammer, USA/Canada/Brazil, 79′, 2015)

Welcome to this House by Barbara Hammer with elizabeth Bishop

Welcome to this House by Barbara Hammer with elizabeth Bishop

To “Welcome To This House” είναι ένα ντοκιμαντέρ για τα σπίτια και τις αγάπες της ποιήτριας Elizabeth Bishop (1911-1979), για τη ζωή της στις σκιές και το άγχος να παράξει τέχνη χωρίς την πλήρη αποκάλυψη του εαυτού της. Η σκηνοθέτρια Barbara Hammer, με κίνητρο ότι τα κτίρια και τα τοπία φέρουν πολιτισμικές μνήμες, κινηματογράφησε τα πιο αγαπημένα σπίτια της Bishop σε ΗΠΑ, Καναδά και Βραζιλία. Συνεντεύξεις με ποιήτριες/ποιητές, φίλους και μελετητές της μας παρέχουν “χαμένα κομμάτια” από την ερωτική ζωή της που αποτελούνταν από ένα μεγάλο αριθμό ερωμένων. Η ενδόμυχη ποίηση της Bishop εκτελείται με όμορφο τρόπο από την Kathleen Chalfant και η εμπνευσμένη μουσική σύνθεση της Joan La Barbara φέρνει τη ζωή της Bishop στις ζωές μας με νέους τρόπους και απρόσμενες λεπτομέρειες.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

LESBIAN POST PORN

When We Are Together We Can Be Everywhere (Marit Östberg, Germany – Sweden, 69′, 2015)

When We Are Together We Can Be Everywhere

When We Are Together We Can Be Everywhere

To “When We Are Together We Can Be Everywhere” είναι μια ταινία με πολλαπλά επίπεδα. Είναι ένα σέξυ, καυτό πορνό. Είναι μια ταινία για τη δημιουργία πορνό. Είναι μια ταινία για τις σχέσεις μεταξύ των ατόμων πίσω και μπροστά από την κάμερα. Είναι μια ταινία για τη φιλία και το σεξ. Έιναι ένα ερωτικό γράμμα από τη Μarit, τη σκηνοθέτρια, στην πρωταγωνίστρια της, τη Liz. Είναι η λαχτάρα της σκηνοθέτριας να επιστρέψει σε αυτό το συλλογικό χώρο που δημιουργήθηκε κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι ένα πορνο που ήταν η πραγματικότητα τους όσο το γύριζαν. Η Liz περιπλανιέται σε darkrooms, τουαλέτες, εγκαταλελειμμένες εκτάσεις  και κήπους. Το Βερολίνο είναι η σκηνή που χρησιμοποιείται ως παιδική χαρά και προβολή των επιθυμιών τους. To “When We Are Together We Can Be Everywhere” είναι ένα πορνό ντοκιμαντέρ. Το πρότζεκτ γεννήθηκε μέσα από τη συνεργασία μεταξύ της σκηνοθέτριας Marit Östberg και της πρωταγωνίστριας Liz Rosenfeld και χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εξερεύνησης της πορνογραφίας μέσα από τη σύζευξη εγγύτητας και επικοινωνίας. Μετά την πρεμιέρα του στο 10o Berlin Porn Film Festival, το “When We Are Together We Can Be Everywhere” θα προβληθεί στο Outview. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΤΥ στο BEAVER Παρουσία της Σκηνοθέτριας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΝΕΛ
Χοντρέλες: Διαστάσεις του Πάχους ως Πολιτική Ταυτότητα

FatInvisible

FatInvisible

Τι θα συνέβαινε αν όλες οι χοντρέλες της γης σταματούσαν να απολογούνται για την ύπαρξή τους, πιάνονταν χέρι χέρι, και υπόσχονταν να ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ τον επόμενο άνθρωπο που θα τους κάνει παρατήρηση για το βάρος τους;
- Τι συμβαίνει με τη χοντροφοβία στον ιατρικό χώρο, και γιατί κόπτονται όλοι για την υγεία μας;
- Γιατί άκυροι άγνωστοι αισθάνονται υπόχρεοι να μας ενημερώσουν ότι “ αν έχανες πέντε κιλά θα ήσουν πολύ ωραία γυναίκα”;

Στα πλαίσια του φετινού @Outview Film Festival θα προβληθούν :
FAT BODY INVISIBLE (2011), by Margitte Kristjansson - 24 min
GORDITA (2009), by Debby Wolfe - 11 min
FLABZILLA (2014), by Kayleigh O’Keefe - 3 min
CUPCAKE by Allyson Mitchell
CHOW DOWN by Allyson Mitchell
FOODIE by Allyson Mitchel & Fiona Smythl

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει παρουσίαση και συζήτηση με την ομάδα Πολιτικά Χοντρέλες γύρω από το θέμα του πάχους στην Ελλάδα και στην Ολλανδία. Μοιραζόμενες τις προσωπικές μας εμπειρίες, θα εξερευνήσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές διαστάσεις του πάχους στην παρούσα χοντροφοβική κοινωνία.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αναπηρικά αμαξίδια.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...