Ellen DeGeneres, λεσβιες, χορτοφαγια, ζωα, βιομηχανια τροφιμων, lesbian, vegan, vegeterian

Τι συνδέει την χορτοφαγική ή vegan διατροφή με τις λεσβίες και γενικά το lgbtqi κίνημα;

Το άρθρο της Marcie Bianco παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, όταν διάφορες λεσβίες celebrities άρχισαν να υποστηρίζουν πιο έντονα τα δικαιώματα των ζώων αλλά και περί της χορτοφαγίας και βιγκανισμού.

Έξι χρόνια αργότερα, η εξέλιξη του vegan έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τόσο για ανθρωπιστικούς λόγους όσο και για λόγους υγείας. Ιστορικά, η χορτοφαγία έχει συσχετιστεί με τις λεσβίες στερεοτυπικά και φαίνεται πως αυτό τελικά βασίζεται στην πραγματικότητα.

Η επανάγνωση του άρθρου της Marcie μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι ομοφυλόφιλες γυναίκες όσο αφορά τα δικαιώματα των ζώων αλλά και της χορτοφαγίας και του vegan. Είναι γεγονός ότι πολλές λεσβίες είναι vegeterian ή και vegan, πόσο σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι λεσβίες στην προστασία των ζώων αλλά και στην παρακίνηση προς την χορτοφαγία;
Η διατροφή μας, ως το μέσο ενέργειας για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες και για να διατηρήσουμε τη ζωή μας όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ηθικής και της προσωπικότητας μας. Στη γιόγκα της πειθαρχίας, ο δάσκαλος Siddha Swami συζητά το θέμα της «πειθαρχίας του φαγητού», εξηγώντας πώς «η πειθαρχημένη κατανάλωση δεν αναφέρεται μόνο σε αυτά που τρώμε αλλά αναφέρεται επίσης στο πότε τρώμε, πώς συνδυάζουμε το φαγητό μας και αν επιλέγουμε τα σωστά τρόφιμα που είναι καλά για το σώμα σας". Η μελέτη του σκοπού, της ουσίας και της αλληλεπίδρασης και αφομοίωσης του φαγητού βοηθάει κάποιον να προχωρήσει πνευματικά!

Και τελικά μια ηθική που επιλέγεις να ζεις δεν είναι ένα αρμονικό ολιστικό σύνολο αρχών μέσα στην καθημερινότητα σου και αυτό τότε δεν συμπεριλαμβάνει εύλογα και την σεξουαλικότητας σου;

Το ζήτημα, του πώς επηρεάζει η σεξουαλικότητα τον τρόπο ζωής ως προς το φαγητό δεν είναι κάτι νέο.

Η Velez-Mitchell μου μίλησε για τη δική της απόφαση να γίνει vegan όχι μόνο μέσω ορισμένων παραδειγμάτων όπως για το πώς παράγεται το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά επίσης, εμμέσως, μέσω της δικής της σχέσης με την ομοφυλοφιλία της!

Την ρώτησα να μου εξηγήσει ποια η σύνδεση μεταξύ της ομοφυλοφιλίας και του βιγκανισμού:
"Η λεσβιακή κοινότητα ξέρει πως είναι να είσαι στο περιθώριο και να αντιμετωπίζεσαι ως κατώτερο ον. Γι 'αυτό συχνά έχουμε εξαιρετική ενσυναίσθηση για τις άλλες καταπιεσμένες και ευπαθής ομάδες και καμιά άλλη κατηγορία δεν εκμεταλλεύεται και κακοποιείτε χείριστα όσο τα δισεκατομμύρια κοπάδια ζωντανών, που βιώνουν τον πόνο και παγιδεύονται στις εργοστασιακές μονάδες. Η Ellen DeGeneres και άλλα γνωστά μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας έχουν κάνει αυτό το ζήτημα πρώτη προτεραιότητα. Ο ευκολότερος τρόπος για να βοηθήσετε τα ζώα που είναι παγιδευμένα στη φρίκη της βιομηχανίας παρασκευής τροφίμων και στις φάρμες Άουσβιτς, είναι απλώς να μην τα φάτε!!! Ως λεσβία, βρίσκω απόλυτα ότι ο βιγκανισμός συμβαδίζει με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, όλα διέπονται από την ίδια ηθική. Η ομοφυλοφιλική κοινότητα επίσης εχει δώση αγώνα για τις αληθινές γούνες και είναι η πρώτη κοινότητα στην Αμερική που κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση αληθινής γούνας στο Δυτικό Χόλιγουντ."

Η δημοσίευση του Ari Solomon “Being Vegan is SO Gay” το 2011 εξηγεί το πως αποφάσισε να γίνει βίγκαν: "Εκείνη τη μέρα, για περίπου δύο ώρες, κάθισα στον υπολογιστή μου και εξερεύνησα τα μυστικά των εργοστασίων. Στα 30 χρόνια που ζω, κανείς δεν μου είπε ότι τα ζώα που τρώμε έρχονται με αυτό τον τρόπο στο τραπέζι μας. Είδα τα μάτια των ζώων, τους σκληρούς ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια που υπέστησαν. Άκουσα τους εργάτες να τους φωνάζουν . Και μέσα μου, ένιωσα κενός γιατί ήξερα τι αισθανόταν. Ήξερα πώς είναι να μεγαλώνεις εκφοβισμένος. Έγινα vegan εκείνη την ημέρα επειδή δεν μπορούσα να αντέξω την κατάσταση αυτή. Δεν ήθελα να τρώω υπολείμματα βασανισμένων ζώων. Για μένα ισχύει ένα πράγμα : η καταπίεση είναι καταπίεση. Μπορούμε να εξορθολογήσουμε ότι τα ζώα και ο άνθρωπος είναι διαφορετικά, αλλά υπάρχουν ορισμένες αναμφισβήτητες αλήθειες: ότι τα ζώα πραγματικά υποφέρουν, ότι έχουν πλούσιες συναισθηματικές και σωματικές ζωές όχι τόσο διαφορετικές από τις δικές μας. Αν έχετε ζήσει με ένα σκύλο ή μια γάτα, το γνωρίζετε ήδη."

Η Portia DeGeneres είπε πως είναι πιο εύκολο να είσαι γκέι παρά βίγκαν:
"Νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο να είσαι vegan από γκέι. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να το δεχτούν το vegan γιατί αισθάνονται πιο άβολα με ένα vegan στο τραπέζι τους παρά με μια λεσβία. Αν κάποιος εκεί που τρώει μια μπριζόλα βλέπει ότι τρώτε ένα vegan πιάτο, σκέφτεται αυτόματα ότι προσπαθείτε να τον προσβάλλεται ή να τον κατηγορείτε για τις διατροφικές του επιλογές, θεωρούν ότι υπονοεί ότι αυτό που κάνουν και τρώνε κρέας είναι λάθος και αισθάνονται ενοχές.  
Οι vegan είναι πιο ειλικρινείς και έντιμοι και δεν βασίζονται στην ιδέα της καταπίεσης. Είναι αξιοσημείωτο να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα που ζουν. Είναι αξιοπρεπές για τον εαυτό μας να σκεφτόμαστε όχι μόνο τις ηθικές συνέπειες αυτού του τρόπου διατροφής αλλά και τις κοινωνικοοικονομικές, οι οποίες περιλαμβάνουν τα πάντα, από την υποστήριξη μικρών τοπικών εκμεταλλεύσεων μέχρι την υποστήριξη της γης και του περιβάλλοντος.
πηγή: https://www.afterellen.com
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...